Софтуер

"Сен Гобен Констракшън Продъктс" България вече управлява бизнеса си с ERP

Мария Динкова

"Сен Гобен Констракшън Продъктс" България – представителството на една от най-големите световни компании в областта на иновативните и строителни материали: групата Saint-Gobain – вече управлява бизнеса си с ERP решение. Компанията избира да внедри Microsoft Dynamics NAV с помощта на "Тим ВИЖЪН" България.

Решението обхваща всички дейности, свързани със счетоводство и финанси, корпоративна отчетност и контрол, управление на парични потоци, производство, покупки на суровини и материали, склад и продажби към клиенти, обединявайки в една централизирана система процесите на четири бизнеса. В рамките на проекта се реализира и интеграция със съществуваща система за електронен обмен на документи, което спомага за по-лесното проследяване и цялостната оптимизация на документооборота в компанията.

Едно от основните предизвикателства на проекта е било свързано с привеждането на софтуерната система в съответствие със стриктните изисквания на компанията майка по отношение на бизнес и финансовата консолидация. Като партньор компанията избира "Тим ВИЖЪН" България заради техния дългогодишен опит и експертиза като внедрител.

Използването на Microsoft Dynamics NAV има за цел да подпомогне "Сен Гобен Констракшън Продъктс" България в постигане на високите ѝ цели за международен стандарт на обслужване на нейните клиенти и още по-голяма ефективност на нейния екип.

"Сен Гобен Констракшън Продъктс" България е специализиран в производството и вноса на строителни смеси, фасадни и хидроизолационни системи, топло и звукоизолация, акустика и системи от гипскартон за оформяне на вътрешни пространства. Има и представителство за внос и разпространение на плоско стъкло и специални гипсове за индустриални производства. Сен Гобен присъства официално в България от 2001, разполага с два завода и осигурява работни места на близо 100 служители.

X