Софтуер

Hyundai и IBM ще създадат нова платформа, базирана на блокчейн

CIO Media

Компанията за кредитни карти Hyundai Card Commercial, която е дъщерно дружество за финансови услуги на Hyundai и Kia Motors, обяви, че ще работи с IBM, по решения, използващи блокчейн технология и базиран в облака изкуствен интелект. Целта на проектите е да се подобри потребителското изживяване и да се разшири бизнеса за финансови услуги на компанията, пише IT Brief Australia.

Hyundai Card въвежда чатбот, използващ изкуствен интелект, при обслужването на клиентите. Hyundai Card Buddy може да отговаря бързо на по-често срещаните въпроси, освобождавайки време на специалистите да отделят внимание на по-сложните.

Южна Корея е сред страните, при които са наблюдава най-високо използване на интернет, затова Hyundai Card Buddy е логичният начин компанията да подобри дигиталното изживяване на своите потребители. От стартирането си досега чатботът е помогнал на повече от милион потребители.

Системата продължава да се учи чрез взаимодействието с клиентите и разчитайки на обработка на естествен език и технологията за машинно обучение от IBM Watson. В момента ботът може да разбира скрито значение, да интерпретира потребителските въпроси и да предоставя отговори и информация, за да улесни операциите при обслужването на клиентите.

Другият проект, по който работят двете компании, е свързан с прилагането на блокчейн технологията с цел модернизиране бизнес модела на Hyundai Commercial – която осигурява лизингови и финансови услуги за търговски превозни средства и строително оборудване.

Мрежата е създадена, за да намали разходите и дългите срокове при финансовите транзакции между търговците, дистрибуторите и производителите. Тя използва отворения код Hyperledger Fabric, за да създаде нова екосистема за финансиране на верига на доставки за Hyundai Commercial.

Мрежата за търговско финансиране се очаква да осигури на участниците възможност от едно място да следят всички транзакции в нея. Също така тя трябва да автоматизира ръчните процеси и да позволи на данните за транзакциите да бъдат управлявани сигурно и да бъдат споделяни по-ефективно.

IBM работи усилено в областта на блокчейн, AI софтуера, услугите, и технологиите за бизнеса, а Watson решенията намират приложение в широк спектър от индустрии.


X