Проекти

"Перси" изгражда ИКТ инфраструктурата на "Софарма"

Майя Бойчева-Манолчева

"Софарма" АД изгражда своята ИКТ инфраструктура с български сървъри, софтуер, дискови масиви и решения за системна интеграция от фирмата "Перси" ООД. Двете компании си партнират над 17 години, като за това време съвместно са изградили голяма част от хардуерната информационна инфраструктура на фармацевтичния гигант. Перси осигурява още настолни и преносими компютри, периферия и резервни части.

"Фармацевтичното производствено предприятие изисква техниката да работи 24/7 365 дни в годината, което означава да имаме надежден партньор при поддръжката на това оборудване", коментира партньорството Павел Градев, ИТ мениджър на "Софарма".

"Перси", която е доставчик на решения за Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), притежава собствен бранд компютърни и сървърни конфигурации "STINGER". Решенията са проектирани за постигане на изключителна производителност чрез оптимизиране на натоварването и подобрена хардуерна сигурност. Това е възможно благодарение на значителния напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при изграждането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект. Конфигурациите идват с 36 месечна гаранция.

X