Проекти

Окръг Палм бийч ускорява съдебните дела с изкуствен интелект

CIO Media

Питър Сейър, CIO, САЩ

Пет необичайни служителя помагат на окръг Палм бийч в щата Флорида да повиши продуктивността си. Те са „наети“ в рамките на проекта за обработка на документи в съда Lights-Out. Петте нови попълнения в екипа всъщност са роботи, които работят 24/7, за да обработят част от хилядите документи, които окръжният съд получава всяка седмица. Това е пример за начина, по който изкуственият интелект (AI) и хората могат да работят заедно, и показва как предприятията могат да подобрят системите за ръчна обработка.

Адвокатите и другите посетители на съда на окръг Палм бийч трябва да подават документи електронно, като използват специален портал, който е достъпен 24/7. По този начин те генерират около 40 000 съдебни документа седмично, всеки от които трябва да бъде заведен, т.е. да бъде отнесен към правилното дело, да получи етикет и индекс, така че да може да бъде намерен в регистрите на съда.

Това е трудоемък процес, който според Шарън Р. Бок, деловодител и контрольор за окръг Палм бийч, е идеален за автоматизация. Бок ръководи около 700 служители и бюджет от 70 милиона щатски долара и винаги търси по-ефикасни начини за изпълнение на задълженията по закон и конституция. При положение че заплатите на служителите са 95% от бюджета, използването на технология за автоматизация за обработка на някои документи, подадени извън работното време, и да помогне да персонала да свърши повече работа в нормалното работно време е очевидно желана цел.


За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X