Проекти

„Велосипед“ в облака – по-бърз и по-гъвкав

CIO Media

Мария Динкова 
 

Историята ни учи, че печелят онези, които имат способността да усещат тенденциите и да предвиждат посоката, в която ще задуха вятърът. Именно такъв е случаят с облачните услуги, от които не може да се избяга и които в даден момент неминуемо ще достигнат всички компании, без значение от сферата им на дейност. За да спечелят максимално от промените, организациите трябва да бъдат в крак с времето. Този път избира и един от най-успешните български производители на велосипеди и компоненти за тях - „Велосипед“ ООД.

Компанията всяка година произвежда близо 250 хил. велосипеда, по-голямата част от които се реализират в страни от Западна и Централна Европа. Продуктите от марката Cross са сред най-популярните от своя клас във всички страни, където брандът присъства. Успехът на организацията й дава възможност да се разраства и да увеличи производството си. Същевременно обаче по-големият брой запитвания, посещения и поръчки на уебсайта налагат нуждата от използването на повече ресурси, включително и такива за развитието на бизнеса в онлайн пространството. Значително се увеличава и обемът на електронната кореспонденция, която фирмата води.

Използваната от екипа на „Велосипед“ уеб хостинг услуга има своите ограничения и те започват да търсят по-гъвкаво решение, което да отговори на променящите се нужди на бизнеса. В тази връзка те се обръщат за помощ към своя хостинг партньор ICN.Bg, който да им предложи ефективно и сигурно решение, гарантиращо подходяща онлайн среда за работа.„Новата ни Cloud услуга се оказа най-правилното решение на затрудненията, които изпитвахме. Избрахме да работим сICN.Bg заради опита, който компанията има в предлагането на този тип хостинг решения, а и заради успешната ни съвместна работа досега. В момента ICN.Bg се грижи и за мониторинга и администрацията на нашите услуги, което спестява на екипа ни значително време и ресурси“, споделя Светослав Мартинов от „Велосипед“ ООД.

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.


X