Проекти

DiaDraw носи допълнителна стойност на конференции и изложения

CIO Media

Иван Гайдаров

Една от най-характерните черти на дигиталните бизнес организации е тяхната поливалентност и широката палитра от дейности, които повечето от тях съвместяват в своето портфолио. Това важи с пълна сила и за създадената преди 7 години софтуерна компания DiaDraw, която едновременно разчита на иновативни подходи във всяка една област, в която се развива, и залага на определени ценности на програмистката общност, които съоснователят ѝ оприличава на кодекс на честта.

"Идеята за създаването на DiaDraw се зароди преди повече от 10 години. Тогава със сестра ми, моя бизнес партньор в DiaDraw, работихме за други софтуерни компании, тъй като и двамата сме програмисти. През годините винаги сме си говорили за това кога ще намерим работно място, на което се изповядват определени програмистки ценности. Колкото повече мислихме, толкова повече се стесняваше кръгът от възможности. Така преди 7 години решихме да основем компания, в която да работим ние и да дадем шанс на хората, които изповядват същите ценности като нас, да работят в съответствие с тях", спомня си Христо Лесев.

По думите му един програмист трябва винаги да е наясно с какво допринася за своя клиент, като за целта не е достатъчно само да се напише кодът, а трябва и да се придобият достатъчно знания за бизнеса и интересите на въпросния клиент, за да може той да бъде консултиран, когато това се наложи.

За да прочетете цялата статия, е нужен абонамент.

X