Дигитализация

Rittal представи Rittal Automation Systems

CIO Media

Rittal представи Rittal Automation Systems – новото бизнес направление, което надгражда съществуващото портфолио на компанията. То е разработено в отговор на повишеното внимание, което производителите на захранващи и разпределителни табла и системи, имат върху автоматизацията на процесите.

Направлението има задачата да разшири продуктовата гама с тази, която се предоставя от Kiesling – сестринска компания на Rittal. Резултатът е цялостно предлагане от един доставчик на пълна гама продукти: от прости, ръчни инструменти до високо автоматизирани машини за обработка на металните повърхности, машини за конфигуриране / етикетиране на клемореди и напълно автоматизирани системи за окабеляване на таблата. По този начин се обезпечава технологията за машинна обработка и се намалява значително времето и разходите за производството.

Създаването на клиентски специфични решения често е свързано с доста ръчна работа. С помощта на разнообразието от конструкции, богатата гама аксесоари и интелигентния софтуер за проектиране и конфигуриране се постига значителна ефективност в тази дейност.

Въпреки автоматизираните решения, производството на комутационни апарати все още включва много ръчен труд, когато става въпрос за рязане и обработка на шини, поддържащи релси и кабелни канали. За да автоматизира или частично автоматизира този процес, Rittal Automation Systems вече предлага нови и подобрени машини и инструменти.


Rittal представи Rittal Automation Systems


Рязането на монтажните шини и кабелни канали на необходимата дължина е задача, която много производства все още изпълняват ръчно. Търсената дължина се взима от монтажната плоча и т.н. DIN шина се отрязва и съответно маркира в повечето случаи с помощта на флумастер, за да бъде разпределена към дадено поле или още по-точно в определено място в това поле. Центърът за рязане Secarex AC 15 от Rittal, прави тези задачи много по-лесни, по-бързи и по-ефективни. Автоматичният ограничител на дължината гарантира точен размер на шината по заданието.

Центърът за рязане е много удобен за работа, като използва индустриален компютър с клавиатура и трак бол. Процесът на рязане на шините е особено ефективен, когато размерите се прехвърлят директно от проекта, което може да се извърши на EPLAN Pro панел. Когато се изискват много на брой шини, центърът за рязане изчислява оптималното разпределение, за да минимизира неизползваемите остатъци. Като част от този процес, интегрираният принтер за етикети също маркира готовите шини, така че те лесно да бъдат идентифицирани по време на следващия процес на сглобяване. Центърът за рязане може да реже DIN релси, C релси и кабелни канали във всички стандартни размери.

Рязане, огъване и пробиване на медни шини
Медните шини, използвани в електроразпределителните табла или шинните системи, също трябва да бъдат обработени при производството им. В допълнение към рязането по дължина, често са необходими и други работни стъпки като огъване или пробиване. Тези задачи могат да се изпълняват по-бързо и безопасно с помощта на системата за огъване и пробиване на шини CW 120 (Медна работна станция). Устройството се предлага в две версии: стационарен блок за рязане, огъване и пробиване на отвори с външно хидравлично захранване. Мобилната версия, конструирана с колела за лесно използване в цеха, е с вградена хидравлична помпа. За захранването се изисква едно просто свързване към мрежата от 230 V. И двете версии могат да обработват релси с ширина до 120 мм и дебелина до 12 мм. Кръгли отвори могат да се пробиват с размери между 6,6 mm и 21,5 mm. За прорези са възможни максимална ширина от 21 мм и дължина от 18 мм. Щемпели и матрици за кръгли отвори и прорези се предлагат като аксесоари и в различни размери.

Машините, произведени от Rittal Automation Systems за обработка на монтажни шини, кабелни канали и шини системи са перфектно допълнение към полуавтоматичното производство на комутационни шкафове. Те спестяват много от задачите, които преди това трябваше да се извършват ръчно, а това прави процеса далеч по-ефективен.
Резултатът е по-ниски разходи и по-добро качество.

X